Museumnocturnes - Venetiaanse Gaanderijen
Dit is een UiTPAS activiteit.

Foto Antony, Oostende
Tijdelijke tentoonstelling:
Oostende door de lens van Antony (tot 6 november 2022)
Maurice en Robert Antony zijn ongetwijfeld de meest beroemde Oostendse fotografen. Met hun foto’s brachten ze een artistieke verslaggeving van de bewogen periode van de Eerste Wereldoorlog en de daaropvolgende jaren van het Oostendse interbellum. Fotoreportages verschenen naast lokale weekbladen, ook in nationale tijdschriften en zelfs in Noord-Franse bladen.
De tentoonstelling brengt een overzicht van het Oostendse oeuvre van Maurice en Robert Antony met uitgebreide aandacht voor de zee en het strand, het kursaal en de hotels, de visserij, de haven, kunstenaars en verenigingsleven.
Extra activiteit
Museumconcert i.s.m. Bookman Artist Management & Orfeo Producties
Klassiek muziekconcert met repertoire uit de jaren ‘20 en ’30 om 18.00 uur, 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur. De concerten duren zo’n 25-tal minuutjes. Woodwind Trio kent een bezetting met Balder Dendievel (hobo), Anne Fuhrmann (klarinet) en Jappe Dendievel (fagot). De wind, in de vorm van een blaastrio, als mooie afwisseling voor de vierhandige piano van duo Izumi. Een programma met werk uit de later jaren van het Interbellum, met o.a. Ibert, ‘Cinq pièces en trio’ uit 1935, wat een uitermate passende compositie is omwille van zijn helder, charmant en levendig karakter.
UITPASvoordeel:
Tijdens de Museumnocturne kan je op de boekenmarkt jouw gespaarde UiTPASpunten omruilen voor aantrekkelijke cultuur- en geschiedenisboeken en expocatalogi. Krijg extra voordeel door jouw eigen boekpakket samen te stellen.