Museumnocturnes - Stadsmuseum Oostende
Dit is een UiTPAS activiteit.

Nick Decombel
Oostende culinair op het menu (tot 26 september 2022)
Oostende is al meer dan tweehonderd jaar een bakermat van lokale gastronomie en eetcultuur. Van verleden tot heden, de retrospectieve ‘Oostende culinair op het menu’ neemt je mee door de unieke geschiedenis van het Oostendse gastronomische gebeuren. Ontdek de evolutie van geporseleinde menukaarten tot hedendaagse menu’s. Ook de Oostendse horeca, de befaamde Oostendse Hotelschool, de gastronomische weekends,
de wedstrijd ‘Prosper Montagné’, de Oostendse oesters, het
fenomeen van de gulden boeken, … komen aan bod.
‘Oostende culinair op het menu’ werd samengesteld door heemkring ‘De Plate’. De tentoonstelling toont een selectie
uit de collectie van de heemkring aangevuld met objecten
uit privéverzamelingen.

Extra activiteit
De Koninklijke Oostendse heem- en geschiedkundige kring De Plate
organiseert een verkoop van boeken en voorwerpen die uit de collectie van de heemkring worden verwijderd, omdat ze bv. in teveel exemplaren in de collectie aanwezig zijn. De opbrengst gaat volledig naar de heemkring. Ook het visserscafé is geopend van 18.00 tot 22.00 uur. Drink een glaasje in het decor van een authentiek visserscafé en haal nostalgische herinneringen op. Reserveer je bezoek aan het museum via stadsmuseum@oostende.be of 059 51 67 21.
UITPASvoordeel:
Gratis drankje in het visserscafé in ruil voor 5 UiTPASpunten