SCHÖNE BLUMEN van Arne Sierens
Dit is een UiTPAS activiteit.

Flap
Schöne Blumen van Arne Sierens speelt in een afgeleefde amusementsclub, een rendez-vous-kot.
De titel verwijst naar de Duitse term voor meisjes in seksparadijzen.
Het bordeel in de voorstelling is er een op zijn retour, de bazin heeft geen goesting meer, een inwonend hoertje heeft haar schoonste tijd gehad maar heeft geen leven erbuiten, een nieuw meisje kwam er ‘toevallig’ terecht, terwijl de mannen met lege portemonnees in hun zak zitten en vooral parasiteren …
Geld om de zaak te renoveren krijgen ze niet meer van de bank, en de spaarpot van één van de hoertjes is niet genoeg om de zaak te kunnen overnemen.
De straffe dialogen, met een typische Sierens humor, zorgen ervoor dat de karakters en de verbanden tussen de personages mondjesmaat duidelijker worden.
Het gefoefel van deze troep, en ook letterlijk het dikwijls tevergeefs aan elkaar prutsen, is aandoenlijk. Sierens belicht met zijn tekst, zoals heel vaak, een sociale onderlaag van de maatschappij. Zonder hen uit te lachen, zonder een oordeel te vellen, tekent hij hun gevecht om het leven plezant en of draaglijk te maken.
Schöne Blumen wordt geregisseerd door Manu Debruyne. Lieve Verbeeke, Fré Mylle, Anke Sabbe, Chloé Robyn en Oscar Mylle spelen.
De bar/rendez-vous-kot is open vanaf 1 uur vòòr aanvang van de voorstelling, mèt live DJ’s!
Cultuurseizoen 2022-2023 is ook “50 jaar Teater Studio James Ensor”.

Leeftijd

vanaf 16 tot 96 jaar