Dimanche (9+) - Collectif Focus & Chaliwaté
Dit is een UiTPAS activiteit.

© Tristan Galand en Atelier Design
Intussen reist een team verslaggevers de wereld rond voor een documentaire over de laatste levende diersoort op aarde. Tussen droom en werkelijkheid zien we een mensheid die volledig naast de chaos van klimaatverandering leeft. Op het absurde af.
Hun voorliefde voor gebaren, objecten, poppenspel, video en poëtisch theater bracht de gezelschappen Focus en ChaliWaté succesvol samen. Dimanche is niet alleen dolkomisch, het kan ook tellen als ecologisch statement. Laat je omverblazen door de beeldende, intieme scènes met een universele toets. Dé niet te missen familievoorstelling tijdens de paasvakantie!
“Dimanche is een dystopische klimaatparabel, die evenwel een plezier is om te aanschouwen. Dimanche toont dit alles zonder woorden, maar in een prachtige combinatie van mime, objecten, theater en video. In uitgepuurde scènes en met knappe theatrale effecten creëert het een surreële, droomachtige wereld met oog voor detail - de kleine pluchen ijsbeer lijkt haast 'echter' te bewegen dan in een natuurdocumentaire.” De Standaard