Museumnocturne in Mu.ZEE
Dit is een UiTPAS activiteit.

Ans Mertens_Mu.ZEE
Met ‘Joris Ghekiere – Reizen op papier’ brengt Mu.ZEE als eerst een tentoonstelling met een ruime selectie werken op papier van deze Belgische kunstenaar. Het is nauwelijks geweten dat Joris Ghekiere naast een uitgebreid schilderoeuvre ook een heel rijk corpus aan werken op papier naliet. Zorgvuldig bewaarde de kunstenaar honderden schetsen, collages, tekeningen en aquarellen in een ladekast in zijn atelier, van de vroege jaren ’80 tot kort voor zijn overlijden. Meer dan 600 werken, in verschillende formaten, vervaardigd met diverse technieken en gecreëerd over een tijdspanne van meer dan 35 jaar vormen een verrassende verzameling.

In de tentoonstelling zal zijn zoon Abel Ghekiere samen met zijn band een concert geven naar aanleiding van zijn muziekalbum 'Voor het verdwijnt en daarna'. De muzikanten gaan in dialoog met de werken die als primaire inspiratiebron zullen dienen voor het concert. Onze deuren gaan open om 18u, met om 19u30 en om 20u30 telkens een concert (reservatie is niet nodig).
Er wordt ook een film geprojecteerd: ‘La Brochetta – Pharo de montana para Joris Ghekiere’ met muziek van Peter Vermeersch over de oprichting van een monument voor Joris Ghekiere door beeldhouwer William Phlips in Alpujaras in het zuiden van Spanje.

Gratis toegang van 18 tot 22 uur – www.muzee.be