StART with ART @ Mu.ZEE

Mu.ZEE
Onder de noemer StART with ART heeft Mu.ZEE 14 korte filmpjes samengesteld die aansluiten bij de nieuwe, culturele, vakoverschrijdende sleutelcompetenties voor het secundair onderwijs. In elk filmpje wordt één vak uitgelicht en verbonden met één of twee kunstwerken uit de collectie van Mu.ZEE. Heel speels en toegankelijk, in de taal van de jongeren, maar toch diepgaand, met aandacht voor maatschappelijke reflectie. Sander Gillis, presentator van Ketnet en MNM sprak de filmpjes in. Ieder filmpje sluit af met een opdracht voor de leerlingen. We hopen je als leerkracht te inspireren om deze content te gebruiken als start, slot, zijweg of invalshoek in de (online)lessen.

Bij deze filmpjes ontwikkelden we ook een lesmap die we jullie graag gratis aanbieden. https://www.muzee.be/nl/getfile/LVStartwithartmuzeelesmaponline_2660.pdf/bestand

Deze map is voor jou als leerkracht zeer praktisch opgesteld. Je kan er per vak alle teksten uit de filmpjes nalezen, doorklikken naar de filmpjes en je voorbereiden op je les.

Wist je dat?
De toegangsprijs aan Mu.ZEE is gratis voor jou en je leerlingen. Kom zelfstandig grasduinen in onze prachtige, Belgische collectie van 1880 tot nu.

Meer informatie of formules voor een bezoek met de klas vind je via deze link: https://www.muzee.be/nl/secundair-onderwijs

Leeftijd

vanaf 12 tot 18 jaar