Schilderijen ...... “ De ogen zijn de spiegels van de ziel. “

Dany Verbeke
www.danyverbeke.be

In mijn jeugd volgde ik gedurende twee jaar een naschoolse opleiding schilderkunst , aan het SASK te Roeselare, waarna ik nog enkele jaren intensief geëxperimenteerd heb met landschappen , stillevens , naakten en meer abstracte vormgeving .
Na een relatieve pauze van ongeveer 25 jaar heb ik in 2008 de draad terug opgenomen. Ik volgde enkele workshops om het schilderen met acryl en eventueel nieuwe technieken onder de knie te krijgen .
Sindsdien schilder ik voltijds en probeer ik een persoonlijke en herkenbare stijl te ontwikkelen.

Werken :

Mijn schilderijen zijn figuratief , stilistisch , en hedendaags .
Het zijn ofwel personages die door hun houding een zekere expressie in zich hebben en zodoende een verhaal belichamen van passie en / of beweging , ofwel zijn het portretten en close-ups van gezichten .
Door het abstraheren , accentueren en lichtjes overdrijven van sommige details in o.a. gezichts- of lichaamsvormen vind je het persoonlijke en herkenbare terug waarvan sprake in mijn biografie .
Mede door deze opvallende accenten zag je in mijn werken uit de periode vanaf 2008 tot 2018 personages opdagen die in meerdere of mindere mate de vergelijking met stripfiguren konden doorstaan .
Maar, net als bij andere kunstenaars, zie je ook mijn werk evolueren en vind je vandaag ook duidelijke invloeden terug uit de popart periode.
Door deze evolutie is er in mijn schilderijen een interessante mix ontstaan tussen illustratie , popart en een soort expressionisme dat vooral tot uiting komt in de betekenisvolle ogen van mijn soms fantasierijke personages . Deze typisch melancholische blikken vormen duidelijk de rode draad doorheen al mijn werken .

Wanneer

Openingsuren

 • maandag
  14tot18.30uur
 • dinsdag
  14tot18.30uur
 • woensdag
  14tot18.30uur
 • donderdag
  14tot18.30uur
 • vrijdag
  14tot18.30uur
 • zaterdag
  10tot18uur
 • zondag
  10tot18uur

Contact