Nieuwjaarsconcert La Chapelle Sauvage

La Chapelle Sauvage
Nieuwjaar = FEEST! In deze beproevende tijd is er meer dan ooit nood aan schoonheid, vreugde en verbinding. La Chapelle Sauvage & solisten o.l.v. Karel De Wilde brengen een fijnproeversselectie uit de mooiste melodieën en onsterfelijke aria's van de opera, ballet en het symfonisch oeuvre. Strauss, Puccini, Bizet, Brahms, Lehar, Dvorak, Mascagni, Verdi en meer!

Beperkte plaatsen! CST en mondmasker verplicht.

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds opzoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

Sopraan Louise Kuyvenhoven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en het Lemmensinstituut te Leuven. Vervolgens werd ze toegelaten aan de International Opera Academy waar ze ruime podiumervaring opdeed in talrijke operarollen. In 2018 werd Louise nationaal beroemd door haar optreden tijdens het jaarlijkse kerstconcert voor de Koninklijke familie in het Koninklijk Paleis te Brussel dat door vier tv-zenders werd uitgezonden. Louise is verbonden aan de Opera van Lyon en sinds 2017 “artist in residence” aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth onder leiding van José van Dam.

Tenor Jorge Carlo Moreno studeerde aan het Conservatorio de Musica de Celaya Mexico bij Luis Javier Saenz en Nimbe Salgado en vervolmaakte zich daarna te Gent en Munchen bij Gidon Saks, Marcos Pujol en Francisco Araiza in combinatie met verschillende internationale masterclasses waaronder de Wiener Meisterkurse en de Langenthal Meisterkurse bij o.a. Jose Van Dam en Roberto Sacca. Zijn warme tenorstem heeft een indrukwekkende potentie en wordt alom op handen gedragen. In ons land vertolkte Jorge verschillende rollen in o.a. De Munt en de Vlaamse Opera. Momenteel woont en werkt Jorge in Londen en is hij o.a. verbonden aan de opera van Dortmund en de Bayreuther Festspiele.

www.lachapellesauvage.be