Workshop bekkenbodemtraining

Workshop bekkenbodemtraining Workshop bekkenbodemtraining
Bij zwangerschap en geboorte staat de bekkenbodem zwaar onder druk en kan er verslapping van de spieren optrenden. Ongewild urineverlies is hiervan vaak een gevolg. Nochtans kan u door enkele eenvoudige spierversterkende oefeningen uit te voeren heel wat ellende voorkomen.

Iedereen heeft een bekkenbodem, maar daar staat men niet dagelijks bij stil.
Vooral bij zwangerschap en geboorte staat de bekkenbodem zwaar onder druk en kan er verslapping van de spieren optrenden.


Problemen met de bekkenbodem zoals plasproblemen, ontlastingproblemen, seksuele problemen, prostaatproblemen, pijnklachten in het bekken of in de onderbuik….komen nochtans vaak voor.


Het is meestal pas als men er persoonlijk mee te maken heeft, dat men besluit er iets aan te doen.
Maar nog beter is te starten met oefenen vooraleer het probleem opduikt! Deze eenvoudige versterkende oefeningen kan men immers overal en altijd uitvoeren.


Praktische info
De sessie bestaat uit een korte theoretische uiteenzetting ( anatomie ) en het aanleren van de oefeningen onder begeleiding van een kinesitherapeute. Losse sportieve kledij is aangeraden. U brengt ook best een matje of dikke handdoek mee


U krijgt ook de brochure ‘ sterke bekkenbodemspieren ‘ waarin al de oefeningen beschreven staan zodat u thuis verder kunt oefenen.


INSCHRIJVEN IS NOODZAKELIJK.


BETALING GEBEURT TER PLAATSE.

Leeftijd

van 18 tot 18 jaar