MSKK Year of Rail Expo

ModelSpoorKlub van de Kust
Ter gelegenheid van Europalia 2021 en Year of Rail 2021, organiseert de Model Spoor Klub van de Kust (MSKK), in samenwerking met Stad Oostende, een modelspoorexpo over de spoorlijn Oostende - Eupen. Op een 12-meter lange modelspoorbaan, die een stuk van deze lijn tussen Oostende en Brugge voorstelt, zullen continu diverse passagiers- en goederencombinaties paraderen terwijl hun echte rijdende voorbeeld op groot scherm wordt geprojecteerd.
Tevens zal in het kader van Year of Rail 2021 een stand voorzien worden waar het spoorvervoer middels video’s in beeld gebracht worden en diverse spoorgebruikers van het Europese netwerk zich voorstellen. Deze stand wordt verwezenlijkt in samenwerking met Directoraat Generaal MOVE van de Europese Commissie.
Voor de liefhebbers van curiosa wordt een display geplaatst waarin naar de gouden tijd van de “Orient Express” wordt verwezen. Deze mythische trein had eens zijn vertrekpunt in Oostende en kon voor onderhoud rekenen op de werkplaatsen van “Co Internationale des Wagons Lits” te Oostende.
Voor de jeugd wordt een interactieve treinsimulator voorzien waarbij “werken aan het spoor” centraal staat en zij een trein virtueel kunnen besturen.

Wanneer

Openingsuren

  • vrijdag
    13tot17uur
  • zaterdag
    10tot17uur
  • zondag
    13tot17uur

Contact