BackBack Plays Ellington / Don Kapot
Dit is een UiTPAS activiteit.

Benoit Van Maele
Backback plays Ellington
Jazztrio met de impact en de sound van een donderende rockband

Geen betere manier om deze twenties even roaring te maken als hun evenknie van honderd jaar geleden dan met een flinke brok Duke Ellington. Daar zorgt de hertog van de jazz zelve niet voor, want die verliet het ondermaanse meer dan 46 jaar geleden al, maar Backback, een Gents trio dat zich al twintig jaar onverstoorbaar ophoudt in het niemandsland tussen jazz en rock.

Door de jaren heen groeide dit drietal uit tot een vaste waarde in het Vlaamse clubcircuit. Hun unieke, aanstekelijke brouwsel op basis van jazz, rock, free jazz en funk heeft zijn volwassenheid bereikt op het album Backo die in 2010 verscheen op het label El Negocito Records. Hun grooves herinneren meer dan eens aan het Amerikaanse trio Morphine.

Spilfiguur is de merkwaardige gitarist Filip Wauters, die we leerden kennen in bands als the Whodads, Crap Squeezer of Kamikaze. Hij beschikt over een unieke scherpe sound, passend in zowel jazz als rock. In zijn spel laat hij post-Coltrane harmonieën naadloos aansluiten bij de blues. BackBack is zijn geliefkoosde speeltuin.

ELEKTRISCHE EN BARITONGITAAR: Filip Wauters
BARITON- EN TENORSAXOFOON: Marc De Maeseneer
DRUMS: Giovanni Barcella

Don Kapot
Een moodboost nodig? Don Kapot injecteert een portie energie om je volledig op te peppen.

Na een geslaagde set vol scheurende sax, vette grooves en drie energieke topdansers van Ultima Vez tijdens DANSAND! in juli - zijn we klaar voor een nieuwe avond afro-punk rock’n’roll power. Hun combinatie van energieke en sterk ritmische songs jaagt meteen de temperatuur de hoogte in en is live gegarandeerd voor zweterige feestjes.

De heren staan garant voor catchy melodieën, aanstekelijke vitaliteit en overduidelijk speelplezier.

DRUMS: Jakob Warmenbol
BAS: Giotis Damianidis
BARITON SAX: Viktor Perdieus

Contact