Fototentoonstelling 25 jaar Horizon Educatief
Dit is een UiTPAS activiteit.

Franky Heusequin
Eind 1995 richtten enkele mensen Horizon Educatief op omdat ze hun passie en de zorg voor de zee wilden delen. Intussen laat de educatieve werking aan de Oostendse kust al 25 jaar kinderen en jongeren kennismaken met het leven aan de Noordzeekust. Met de rijke biotoop als natuurlijk kader creëren ze heel wat mogelijkheden: klimmen en klauteren, ontdekken, voelen en tasten, ruiken en proeven en languit genieten. Daarnaast nodigt de werking ook uit tot cultuurbeleving met specifieke aandacht voor kusterfgoed. 

Zeeën en oceanen spelen een cruciale rol op onze planeet en het hoeft zeker niet saai te zijn om dat standpunt duidelijk te maken. Van strandjutten over garnaalkruien tot je eigen aquadrones bouwen: iedereen kan het zonder enige voorkennis bij Horizon Educatief leren en beleven. Scholen en klassen van het kleuter-, lager en secundair onderwijs kunnen er heel wat ateliers volgen en gaan ook op zee- en visserijklassen. Dankzij een krachtig team van mensen uit de onderwijs-, natuur- en milieusector, maakt Horizon Educatief kinderen en 
jongeren op een speelse, creatieve en eenvoudige manier warm voor het leven aan de kust. Met de foto-expo willen we het belang van de vzw aan het grote publiek duidelijk maken. 

Fotograaf Franky Heusequin 

Afgelopen zomer ging fotograaf Franky Heusequin mee op stap met Horizon Educatief. Franky, in Oostende beter bekend als Muze, is zelf een man van de zee en dus de geknipte persoon om de werking in beeld te brengen. Hij groeide op in het Westerkwartier, Petit Paris en rond het Pauluspleintje. De zee is tegelijk zijn thuishaven en zijn weg om de wereld te zien. Dankzij zijn loopbaan in onder meer de visserij, de marine en de baggerwereld trekt hij de wereld rond en komt hij met heel uiteenlopende mensen en culturen in contact. Zijn camera’s reizen altijd mee om zee én mens in beeld te brengen. Horizon Educatief brengt hem even terug naar zijn jeugd, waar buitenspelen gelijk stond aan krabben vangen en forten bouwen.

Praktisch 
Fototentoonstelling 25 jaar Horizon Educatief
Van 25 oktober tot en met 19 december 2021
Nieuwe Gaanderijen, Zeedijk Oostende
Vrij toegankelijk