Pothamus + Sons Of A Wanted Man + Mother | Ostend Concerts
Dit is een UiTPAS activiteit.

Céline Gladiné
Jongerenmuziekcentrum OHK presenteert met haar concertreeks Ostend Concerts:
POTHAMUS
SONS OF A WANTED MAN
MOTHER

POTHAMUS
Pothamus maakt momenteel een grote indruk met hun energetische live-optredens. Hun debuutalbum ‘Raya’ verscheen eind 2020 via Consouling Sounds, sloeg in als een bom en leverde prompt drie songs af in De Zwaarste Lijst van Studio Brussel. De band mixt sludge, post-rock en tribal tot een bezwerende trip. Dat bewijzen ze op steeds meer en grotere podia in Benelux, waar ze reeds mochten openen voor Amenra. Kom naar Pothamus en laat je meeslepen in een donker universum van ijle drones ondersteund door Spartaans drumgeroffel, woeste basklanken en repetitieve gitaarriffs met op de achtergrond bezwerende, psalmachtige zangpartijen.

SONS OF A WANTED MAN
In de diepe mijnschachten van Beringen broeit er iets bezwerend. Sons Of A Wanted Man heeft sinds 2014 maar één doel voor ogen en dat is alle regels breken. De band experimenteert met emotie en brengt fragiele ingetogen dromerige laagjes gitaar, die ze opbouwt tot een muur van geluid voordat ie aan stukken wordt geblazen door bombastische ritmes en razernij. Het resultaat? Een quasi ongrijpbare sound die overmeesterd wordt door vernielzucht, voor fans van bands als Russian Circles, Cult of Luna of If These Trees Could Talk.

MOTHER
Mother is een Belgische post-blackgaze band uit Oostende. Breekbare melodieën worden afgewisseld met zware gitaren en drums die heen en weer beuken tot ze in elkaar verstrengelen tot een enorme soundscape. Een constante eb en vloed van met sludge doordrenkte herrie, angstaanjagend gebrul dat door uitzinnig en impactvol gitaarwerk scheurt. Mother is no-nonsense. Hard, intens, emotioneel en toch meedogenloos.