Cursussen Nederlands voor anderstaligen Oostende

CVO Scala
Bij CVO Scala kan je Nederlands leren op jouw tempo.

Je kan overdag, 's avonds en in het weekend les volgen in verschillende trajecten:
• standaard: intensief (4x of 5x per week), half-intensief (2x per week), 1x per week;
• snel (verkort): Academisch Nederlands (voltijds);
• traag (verlengd): voor traaglerenden (2x of 3x per week);
• @home: je studeert thuis en komt per niveau één of twee maal naar de les.

Je kan kiezen uit mondelinge, schriftelijke en gecombineerde trajecten. Er zijn gratis sessies logopedie en remediëring mogelijk en onze trajectbegeleiders helpen je om jouw ideale studietraject te vinden.

Nederlands voor technische beroepen
Wil je graag zo snel mogelijk aan het werk? Deze cursus bereidt je voor op een beroepsopleiding of een job in de technische sector (o.a. elektriciteit, metaal, horeca, logistiek, schoonmaak, bouw, transport). We bieden de cursus in samenwerking met de VDAB aan. De opleiding vraagt een voltijds engagement. Na de opleiding volg je een beroepsopleiding bij de VDAB, loop je stage of ga je werken in de technische sector (bij voldoende werkervaring en bewezen technische competenties). In deze cursus is er ook aandacht voor sollicitatietraining.

Stage - Nederlands oefenen
Wil je graag Nederlands oefenen buiten de schoolmuren? Dat kan! In deze cursus krijg je de kans om nieuwe woorden en vaardigheden te leren, sociale contacten te leggen en kennis te maken met de Vlaamse werkcultuur. Je doet een taalstage van 41 lestijden en volgt ook vijf lessen Nederlands op school. Tijdens de lessen bespreek je wat goed en minder goed ging en krijg je ook tips van de leerkracht. We selecteerden de stageplaatsen (bv. Oxfam, bibliotheken, lagere scholen, woonzorgcentra, KV Kortrijk, De Gavers, kinderboerderijen) en kiezen samen met jou de meest geschikte plaats.

Naast deze trajecten en cursussen kan je bij ons terecht voor heel wat andere modules Nederlands, zoals Sollicitatietraining voor anderstaligen, Boekenclub en Zakelijk Nederlands.

Heb je nog nooit Nederlands gevolgd? Meld je dan eerst aan bij het Agentschap Integratie en Inburgering (www.integratie-inburgering.be).

Leeftijd

vanaf 15 jaar