William Sweetlove - Bart Ramakers: Scream of the Butterfly

Bart Ramakers
WILLIAM SWEETLOVE TERUG THUIS IN OOSTENDE

Ruim een jaar na de hommage-tentoonstelling "Sweet 70” komt deze internationaal bekende kunstenaar eindelijk weer thuis in zijn geboortestad, en wel met een tentoonstelling in Galerie Papillon.

William Sweetlove’s beelden hebben de steeds nijpender waterproblematiek als onderwerp: zijn honden, pinguïns en andere dieren dragen steeds een waterfles op de rug. Samen met fotograaf Bart Ramakers ontwierp William ook een reeks godinnen die ons bijstaan in de strijd om een beter klimaat; hun project "Flora and the Water Warriors" deed voorheen al het Musée Matisse in Le Cateau-Cambrésis (Fr.), de Notelaer in Hingene en de Citadel van Namen aan.

Jacques Lanoye (Galerie Papillon) : "We zijn heel blij onder de titel "Scream of the Butterfly” een breed overzicht te kunnen bieden van het recente werk van William en Bart, met zowel gezamenlijke verwezenlijkingen als stukken uit hun solo-projecten. Zo vind je bijvoorbeeld ook fotografische taferelen van Bart Ramakers met Guido Belcanto, Panamarenko en Herr Seele, en een splinternieuw beeld dat William Sweetlove realiseerde voor de 50ste verjaardag van Dax.”

De tentoonstelling "Scream of the Butterfly” wordt op zaterdag 2 april geopend door mevrouw Rosette Porta, consul van Monaco, en loopt tot 30 mei 2021.

Wanneer

Openingsuren

  • vrijdag
    14tot18uur
  • zaterdag
    14tot18uur
  • zondag
    14tot18uur

Leeftijd

van 18 jaar