De 4292 km GAZA CHALLENGE | Een wandeling van Oostende naar Gaza ten voordele van Broederlijk Delen

Broederlijk Delen Mariakerke
WanDELEN voor Broederlijk Delen
Onze solidariteit met deze jongeren kunnen we dit jaar tonen door mee te stappen van Oostende tot in Gaza. Een voettocht van 4292 km!
De werkgroep Broederlijk Delen Mariakerke stippelde enkele mooie wandelingen uit, dwars door Mariakerke en langs het Groene Lint. Ideaal om met je (gezins)bubbel te beleven. We DELEN de kilometers en hopen zo SAMEN 4292 km bijeen te wandelen. Tot iedereen mee is… op wandeltocht!

Vier luswandelingen
Je kunt vier luswandelingen maken, met een startpunt aan elke kerk van de pastorale eenheid: Sint-Franciscus (12 km), O.-L.-V.-Koningin (7,5 km), Duinenkerk (5 km) en Sint-Rafaël (2,5 km). De luswandelingen kun je gemakkelijk downloaden via de website www.pe-mariakerke.be. In de vier kerken liggen eveneens gedrukte exemplaren van deze wandelroutes beschikbaar.

Je kan elke luswandeling stappen zo vaak als je wil en wanneer je wil, tussen zaterdag 13 maart en maandag 24 mei 2021. Denk eraan telkens je gewandelde kilometers en het aantal personen te registreren. Dat kan door een invulkaartje te steken in één van de BD-boxen op één van de infopunten of via onderstaande website. Zo houden we de stand bij van het totaal gewandelde kilometers van alle deelnemers.

Tijdens de luswandelingen van 5 km, 7,5 km en 12 km kom je onderweg vragen tegen over de campagne van Broederlijk Delen. De vragen (ook voorzien van een QR-code) vind je op BD-affiches op diverse plaatsen, bijvoorbeeld aan ramen. Tussen elk infopunt kom je telkens drie vragen tegen. In totaal zijn er twaalf vragen. Wie deelneemt aan de luswandeling van 12 km komt alle twaalf vragen tegen.
Verzamel de antwoorden op de twaalf vragen en steek je ingevulde antwoordkaart in één van de Broederlijk Delen-boxen in één van de kerken, of beantwoord de twaalf vragen digitaal. Zo maak je kans op één van de vele mooie prijzen die we na de Gaza Challenge verloten. De hoofdprijs is een waardebon van Vayamundo t.w.v. 200 € voor een verblijf of verbruik in één van de vestigingen.
Om mee te doen betaal je 5 euro per antwoordkaart als deelnameprijs. Betalen kan via een QR-code of per overschrijving op de rekening van BD-Mariakerke BE05-0689-3455-1375 met vermelding van ‘Gaza Challenge’. Jouw bijdrage van 5 euro gaat naar Theatre Day Productions, de partnerorganisatie van Broederlijk Delen in Gaza.

De vier kerken van de parochiale eenheid Mariakerke doen dienst als infopunten over de Gaza Challenge en de vier luswandelingen, maar je vindt er ook informatie over Broederlijk Delen zelf. De zestigste verjaardag van Broederlijk Delen staat in de kijker, de kernthema’s, de projectlanden van 2021 (Congo – Bolivia – Gaza), en de vele (herver-)deelinitiatieven bij ons in Vlaanderen.

Palestina in de kijker
Broederlijk Delen zet dit jaar, naast Congo en Bolivia, de situatie in Palestina in de kijker. Want ook mensenrechten liggen de organisatie nauw aan het hart. In haar strijd voor een rechtvaardige en verdraagzame wereld, ondersteunt ze partnerorganisaties die werken aan een rechtvaardige vrede tussen Israël en Palestina. Theatre Day Productions is een Palestijnse organisatie die perspectief wil bieden aan jongeren die proberen een toekomst uit te bouwen in Gaza.

De ‘4292 km Gaza Challenge’ is een ideaal initiatief voor het gezin, een vriendengroep, de jeugdbeweging, de school of de vereniging. Je kunt deelnemen aan deze wandelingen van halfvastenzaterdag 13 maart 2021 tot en met Pinksterenmaandag 24 mei 2021.