Let Love Rule 2021- Livestream

Luke Marantz
Wervelende cocktail van muziek, woord en performance
Org: deBuren & KAAP

Let Love Rule is het jaarlijkse rendez-vous voor liefhebbers van spoken word & muziek. We maken ons graag klaar voor een nieuwe editie van dit mini-festival, opnieuw in het teken van de liefde in al zijn gedaantes, zijn zuchten en zijn verlangens.

Liefde. Vaak denken we bij dit woord onmiddellijk aan romantische relaties. 2020 kwam en haalde een hoop veronderstellingen onderuit. Tijdens de quarantaine verlangden en misten we, droomden en hunkerden we ook echt naar de onschatbare relaties met onze vrienden, (gekozen) familie, zelfs met onbekenden op straat en op café. In tijden van een pandemie vieren we de liefde voor het leven. Al voor de elfde keer bezingen we de liefde in de aanloop naar Valentijn met minifestival Let Love Rule.

Deze verlangens, dromen en hunkeringen worden gebracht door o.a. Pelumi Adejumo, Hans Depelchin, Alex Deforce en Charlotte Jacobs en Johannes Verschaeve. Katrijn Van Bouwel leidt de dans. Laat je verrassen door een mix van jong en oud, tekst en muziek, en warmte… veel warmte!

Charlotte Jacobs
Misschien doet de naam Charlotte Jacobs wel al een belletje rinkelen door het electroproject 'Seiren'. De Belgische zangeres/componiste woont intussen in Brooklyn, New York. In 2019 bracht ze haar eerste soloalbum Fishtale uit. Ze werkt ook geregeld samen met dichter Alex Deforce, waarbij hij Nederlandstalige spoken word over haar muziek brengt.

Emma Lesuis
Ze schrijft, filmt en performt. Ze maakte onder andere documentaires voor Canvas, schrijft essayistische teksten en was in vorig seizoen in theaters te zien met de docuvoorstelling Aardappelbloed. Haar werk is vaak persoonlijk zodat ze niet naar de psycholoog hoeft. Op dit moment is ze bezig met de research van haar eerste lange documentaire in samenwerking met omroep HUMAN.

Hans Depelchin
De prille schrijver en performer uit Oostende behaalde z’n master vergelijkende moderne letterkunde en studeerde in 2019 af aan de opleiding woordkunst van het Antwerpse conservatorium. Hij publiceerde verhalen en poëzie in Tirade, Extaze, Kluger Hans, Deus Ex Machina, DW B en Het Liegend Konijn. In november 2020 verscheen zijn debuutroman Weekdier bij Uitgeverij De Geus.

Alex Deforce
Alex Deforce debuteerde in 2019 met de EP 'Nachtdichter' van Victor De Roo, bij het Amsterdamse label Knekelhuis. Recenter voorzag hij Brihang van poëtische interludiums op zijn 'Casco' album, waarvoor hij gedichten van Georges Perec voordroeg. Eind september 2020 kwam zijn eerste solo 7 inch uit op het Brusselse Lexi Disques label.

Pelumi Adejumo
Pelumi Adejumo is schrijver en dichter met een voorliefde voor toneel. Ze studeert Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en werd begin 2020 door NRC Handelsblad geselecteerd als één van de 101 veelbelovende kunstenaars in de Lage Landen. Ze draagt op verschillende podia voor en publiceert op o.a. Mister Motley, De Revisor en First Person Mag. Tijdens haar schrijfresidentie van deBuren deed ze onderzoek naar displacement en werkte ze aan hymnes, waarvoor ze een eigen klank-en-taalpallet creëerde.