ONLINE CURSUS: Composieten (Oostende)

Natuurpunt
Aangezien we nog steeds in corona tijden leven met de nodige beperkingen hebben we in onderling overleg met Natuurpunt CVN beslist de cursus DIGITAAL te laten doorgaan. Dit voor de twee theoretische lessen. De excursies gaan door zoals gepland.
 
Wat heb je nodig om DIGITAAL te kunnen deelnemen?
  • ofwel een PC/laptop (met luidspreker, ev.
  • een webcam/inbouw camera - leuk maar geen vereiste) ofwel een smartphone ofwel een tablet
  • internetverbinding
  • Zoom app (Zoom client for meetings) installeren - je ontvang daarvoor de installatie instructies (echt niet moeilijk om te installeren)
Je krijgt enkele dagen vooraf een mail met inloggegevens voor de les.
 

Inhoud

Deze cursus gaat over de grootste inheemse plantenfamilie, namelijk de Composietenfamilie (Asteraceae). De vormenrijkdom binnen deze plantenfamilie is heel groot. Ooit gedacht dat een paardenbloem verwant is aan een distel? En toch is er een rode draad doorheen deze familie, namelijk de bloeiwijze. Dit en nog heel veel meer kom je te weten in deze uitgebreide cursus over Composieten. Speciale aandacht gaat uit naar de paardenbloemachtigen. Wat is met één oogopslag het verschil tussen Paardenbloem, Leeuwentand, Biggenkruid, Streepzaad, Havikskruid, enz;? Dat kom je te weten in deze cursus.

Doelgroep/voorkennis

Hoogdrempelig – publiek met een degelijke botanische kennis en ervaring wat betreft gebruik van determinatietabellen voor planten.

Prijs

25 euro/leden Natuurpunt en 30 euro/niet-leden.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging vind je alle gegevens om tot betaling over te gaan.

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar