Start2Triatlon

12beaufort
Vanaf 1 februari 2021 organiseert 12BO4 maximaal 3 trainingen per week in groep. Alle drie de disciplines, zwemmen-fietsen-lopen, komen tijdens de trainingen aan bod. De eerste weken ligt de focus vooral op basisconditie en -techniek. Later gaat er ook aandacht naar uithouding en (heel beperkt) snelheid. Een introductie openwaterzwemmen staat ook op de planning!
Een gezonde basisconditie volstaat voor de deelnemers. Bij aanvang volstaat het bijvoorbeeld om 5 km te kunnen lopen aan een rustig tempo. Deelnemers (van 16 tot +60 jaar) uit de eerste twee edities (2016 en 2018) zijn geslaagd in een sportieve uitdaging die hen eerst onhaalbaar leek. Ook tijdens deze editie van Start2Triatlon kan er als doel gekozen worden uit twee afstanden: sprint- (750 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km lopen) of kwarttriatlon (1 km of 1,5 km zwemmen - 45 km fietsen - 10 km lopen). De keuze moet niet op voorhand gemaakt worden, dat kan ook nog tijdens de trainingsweken.
Voor inschrijving of bijkomende informatie kan er gemaild worden naar start2triatlon@12beaufort.be. Inschrijving voor het Start2Triatlon project bedraagt €170. Daarvoor krijgt iedereen een tri-suit, deelname aan alle starterstrainingen en een verzekering voor heel 2021. Het hoeft niet te eindigen na de 18 starterweken, nadien kunnen alle starters aansluiten bij de gewone clubtrainingen.

Leeftijd

van 16 tot 99 jaar