Ken Vandermark’s Marker & Guests

Vandermark Studio Wanda D
Marker is het nieuwste ensemble van rietblazer Ken Vandermark. Geïnspireerd door verschillende generaties muzikanten, filmmakers en beeldende kunstenaars – van George Clinton tot Robert Rauschenberg tot post-punk – laat Marker een buitengewone muzikale speelsheid balanceren met een rigoureuze virtuositeit.

Dat horen we alvast terug op de debuutrelease Wired for Sound uit 2017, Roadwork/Homework en op de fascinerende dialoog tussen dissonantie en grooves die we terugvinden op New Industries. Dat de snelheid waarmee de muziek van dit ensemble zich ontwikkelt, indrukwekkend te noemen is, bleek al toen Marker debuteerde op de Belgische planken tijdens het Visitations Festival in 2019.

Op vraag van Vandermark werd Marker tijdens dat festival uitgebreid met een jonge generatie avontuurlijke Belgische muzikanten. Het werd een meer dan geslaagde ontmoeting die nu iets meer dan een jaar later een nieuwe kans krijgt om Vandermarks composities - specifiek geschreven voor deze uitgebreide Markerbezetting - naar een hoger niveau te tillen.

De muzikanten die Marker zullen vervoegen voor deze unieke gelegenheid zijn Farida Amadou, Hanne De Backer, Stan Maris en Audrey Lauro.

De Antwerpse organisatie Sound in Motion promoot avontuurlijke muziek uit binnen- en buitenland, en doet dit via concerten (Oorstof), residenties (Visitations), een eigen label (Dropa Disc) en een jaarlijks Festival (Summer Bummer). Jong talent aan gerenommeerde muzikanten koppelen voor eenmalige concerten, concertreeksen of residentieprojecten is een van de speerpunten. OORSTOF-concerten worden regelmatig georganiseerd bij huizen AB, Trix, Zuiderpershuis en Jazz Middelheim en nu voor het eerst in samenwerking met KAAP.

Contact