Salon blanc #45 - Anne-Mie Van Kerckhoven & Danny Devos - 1 day exhibition

Salon Blanc #45 Salon Blanc #45
Feel welcome.

woensdag 11 november 2020
tentoonstelling, presentatie, installatie
11:00 — 16:00
Romestraat 30 in Oostende
gratis en vrij te bezoeken

Anne-Mie Van Kerckhoven: "33 vrouwenreeksen"

Danny Devos: "De toevallige Ontmoeting van Donny Dostoyevsky en Kelly Ned op het Ziekbed van Mary Mallon op 11 November"

Salon blanc is als huis in Oostende, tijdens het festival ‘Dwaal licht !‘ een ruimte voor kunst en gelegenheid voor verwondering, verbeelding en uitwisseling. Voor één dag is het deze keer een plek tussen dwaling en ontdekking, tussen AMVK en DDV, Anne-Mie Van Kerckhoven (°1951, Antwerpen) en Danny Devos (°1959, Vilvoorde). Ze meren aan in de vorm van presentatie, gesprek en/of performance. Ze werken gezamenlijk en met verschillende invalshoeken, duiken bedachtzaam en scherp in persoonlijke thema’s en schuwen de maatschappelijke reflecties niet. Installaties, filmbeelden, tekeningen zijn beeldende aanleidingen om het over moraal, representatie, taal te hebben. En ook over macht of geweld. En over het mannelijke en het vrouwelijke. Vrouw en man. X en Y en Z.

‘Dwaal licht !’ is een multidisciplinair festival over dwalen vanuit een actuele lezing van Elsschots ‘Het Dwaallicht’ en wordt georganiseerd door De Letterie.