MAL - Embriaguez Divina - Marlene Monteiro Freitas
Dit is een UiTPAS activiteit.

Marlene Montero Freitas - Marlene Montero Freitas Marlene Monteiro Freitas
Het kwaad in Mal – Embriaguez Divina geschiedt op een tribune. We zien dansers onder invloed van angstaanjagende visioenen, giftige getuigenissen en verrotte feiten. Ze vormen een koor, observeren van aan de zijkant en doen pogingen om ‘het slechte’ met uitzinnigheid te bestrijden. Kunst als tegenwicht voor het kwaad.
Choreografe Marlene Monteiro Freitas, geboren in Kaapverdië, studeerde aan P.A.R.T.S. (Brussel), E.S.D. en Fundação Calouste Gulbenkian (Lissabon). In haar werk zien we een enorme dynamiek en een bevreemdende maar intrigerende danstaal. Ze maakte al heel wat verbluffende producties, waarmee ze op tal van internationale festivals hoge ogen gooide.
Deze dansvoorstelling speelt in het kader van NEXTfestival: een jaarlijks internationaal kunstenfeest van zes Vlaamse, Waalse en Franse cultuurhuizen die samen één straf programma vol hedendaagse dans, performance en theater presenteren.
OPGELET! Deze voorstelling vindt plaats in Schouwburg Kortrijk (Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk). Dit ticket is je toegangsticket voor de voorstelling. Omwille van de geldende coronarichtlijnen wordt er geen pendelbus georganiseerd tussen De Grote Post en de Schouwburg.