Expo 20 in 20
Dit is een UiTPAS activiteit.

20 jaar bib illustra'lies
De bib van Oostende kan zijn 20-jarig bestaan natuurlijk niet helemaal vieren zoals gepland. Toch zal je bibbezoek in september een tikkeltje specialer zijn dan anders.

Het twintig jaar geleden dat de bibliotheek van Oostende op haar huidige locatie de draaideur opende. Ondanks corona wil de bib deze verjaardag vieren. Met gemiddeld 280.000 bezoekers per jaar, een waaier aan laagdrempelige activiteiten, en dankzij een heuse digitale revolutie wist de bib van Oostende zich in Vlaanderen blijvend op de kaart te zetten. Illustra’lies versiert daarom de bib met prachtige tekeningen en op de laatste zaterdag van september maken we er graag een coronaproof verwendagje voor onze klanten van.

Op zaterdag 26 september opent de bib de expo ’20 in 20’. In de exporuimte van de bib leer je het verhaal van 20 jaar bib in de Wellingtonstraat kennen: 20 jaar personeel, 20 typische bibobjecten, 20 klassieke leesgroepboeken, 20 markante auteurslezingen, 20 jaar bib in cijfers, enz. Zo wordt al snel duidelijk dat de bib van vandaag er niet alleen anders uitziet, ze kreeg ook een ruimere functie dan toen het gebouw voor het eerst in gebruik werd genomen.

Kan je op zaterdag niet langskomen? Geen nood. De expo loopt verder door en kan je gratis bezichtigen tijdens de openingstijden van de bib.

Twee acteurs van Productions & zonen zorgen die zaterdag voor een vrolijke noot met ludiek locatietheater. Zelf verwoorden ze het zo: Voor al uw klachten, voor al uw informatie, bij wijze van ontvangst of voor het pure plezier van nutteloze administratie kan je bij ons terecht. Leve de loketterie!

Wie langskomt krijgt bovendien een leuke gadget, en kan rekenen op een gratis reservatie.

Naast een papieren collectie gaat de bib van Oostende ook prat op een digitaal leenaanbod. In de loop van september wordt de Engelstalige cloudLibrary uitgebreid met een Nederlandstalig assortiment fictie én non-fictie. CloudLibrary krijgt daarmee een gebruiksvriendelijkere app met een ruimer aanbod.