Film "Wonder"

Film "Wonder" Shutterstock
Filmmiddag ‘Wonder’ in Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal
Vrijdag 25 september om 14.00 uur
‘Wonder’ vertelt het verhaal van de elfjarige Auggie, die lijdt aan het Treacher Collins syndroom. Zijn gezicht is sinds zijn geboorte ernstig misvormd door een genaandoening, en die deformatie zorgt ervoor dat zijn leven anders verloopt dan dat van een ‘normaal’ mens. Nochtans kan hij alles even goed als of zelfs beter dan een doorsnee kind/mens. Het is vooral de perceptie van de anderen die ervoor zorgt dat het dagelijkse leven een harde noot is om te kraken. ‘Wonder’ begint op het moment dat Auggie voor het eerst naar school gaat, nadat hij tien jaar lang thuisonderwijs kreeg van zijn moeder. Uiteraard liggen daar pestkoppen en vooroordelen op de loer, en is het aan Auggie om te bewijzen dat hij los van alle smalend hoongelach van de boze buitenwereld de toffe persoon kan blijven die hij is.
Regisseur Stephen Chbosky toont zich een begenadigd observator van jongemensenangsten en -onzekerheden. En ziet zich geholpen door een sterke cast. Julia Roberts en Owen Wilson zetten hun supersterrenmodus op non-actief in de rol van Auggies ouders, en Jacob Tremblay is een openbaring als Auggie.
Inschrijven voor deze filmmiddag is mogelijk t.e.m. 25 september in Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal, Amsterdamstraat 61. Breng hiervoor je identiteitskaart mee. Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt. De deelnameprijs bedraagt 2 euro.

Leeftijd

van 18 jaar