Maand van de Vrije Tijd - Venetiaanse Gaanderijen - Info concert “Met de klank van een basviool"
Dit is een UiTPAS activiteit.

Info concert 26 september: “Met de klank van een basviool
Voorafgaand hebt u de mogelijkheid om de expo te bezichtigen vanaf 10.00 uur. Om 11.00 uur start het concert, er zijn zitplaatsen voorzien. Einde wordt voorzien omstreeks 12.00 uur. Gelieve zoveel mogelijk per bubbel in te schrijven.
De basviool is de vlaamse naam voor de grootste van de strijkinstrumenten, beter bekend als contrabas. Het duo Jan Verheye (contrabas) en Bart Meynkens (piano) laat u deze klank beleven.
Twee sleutelwerken uit het contrabasrepertoire, uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Net als bij de schilderijen van Permeke met gevestigde techniek maar een heel eigen expressie. Afgewisseld met een virtuoos stukje pianomuziek, gecomponeerd door een componist wiens sterfdag samenvalt met de geboortedag van Permeke.
Hans Fryba (1899 – 1986)
“Suite im alten Stil” voor contrabas solo

Franz Liszt (1811- 31 juli 1886)
“Rhapsodie Hongroise nr2” pianosolo

Adolf Míšek (29 August 1875 – 20 October 1955)

“Sonate in d minor” opus 6 voor contrabas en piano

Jan Verheye was laureaat van Pro Civitate en winnaar van de nationale instrumentenwedstrijd. Na het behalen van het Masterdiploma aan het Gentse Conservatorium startte een bloeiende carrière als orkest en kamermuzikant. Dit als solist in het Symfonieorkest Vlaanderen en lid van kamermuziekensemble Arco Baleno. Als los medewerker bij ongeveer alle kamerorkesten, gaande van barokmuziek bij het Collegium Brugensis tot de vers geschreven muziek bij het Spectra-ensemble. Als solist vertolkte hij de concerti van Nina Rota, Dittersdorf en Bottesini met orkest. Daarnaast heeft hij gereputeerde basklassen in Brugge en Oostende en is medebezieler van Basdagen.


Bart Meynkens (https://bartmeynckens.com/) behaalde diverse eerste prijzen en hogere diploma’s aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Later ook het Masterdiploma piano.
Startend als laureaat van diverse wedstrijden ontwikkelde hij een brede carriere. Niet alleen als pianist, maar ook als zanger en dirigent. Zo vertolkte hij verschillende concerti met diverse ensembles, maar was hij ook zanger van Collegium Vocale Gent en Graindelavoix. Hij dirigeerde het Gents Universitair Orkest en speelt Jazz. Veelzijdigheid troef.
Deze veelzijdigheid kan je ook beluisteren op zijn cd “Bruisend Klassiek” met werken van Chopin, Beethoven, Maarten Van Ingelgem, Mozart, Ravel en Liszt.

Contact

Tel./GSM
059285520