Dinosaur
Dit is een UiTPAS activiteit.

Dinosaur ...
Enig concert in België

Laura Jurd - trompet / Elliot Galvin - piano / Conor Chaplin - contrabas / Corrie Dick - drums

De Britse trompettist, componist en improvisator Laura Jurd heeft een geduchte reputatie opgebouwd als een van de meest onderscheidende en creatieve componisten-performers die de afgelopen jaren uit het Verenigd Koninkrijk zijn voortgekomen. Jurd leidt de band Dinosaur, die in 2017 werd genomineerd voor de prestigieuze Britse Mercury Prize.

Als actieve componiste is Laura even goed thuis in het schrijven voor hedendaagse kamermuziekgezelschappen en orkesten als voor jazzensembles en improviserende musici.
Laura geeft les in compositie aan het Trinity Laban Conservatorium voor Muziek en Dans en jazztrompet aan de Goldsmiths University. Ze werkt samen met het Britse Nationaal Jeugdorkest en het Nationaal Jeugdjazzcollectief.

In mei van dit jaar verscheen het derde album To The Earth. Na het elektrische geluid van Wonder Trail, keert Dinosaur terug naar een meer akoestische wereld, terwijl de aandacht voor sound blijft. Laura Jurd verkent Dinosaurs kenmerkende maar steeds evoluerende muziek met een speelse overgave en technische bekwaamheid.

Contact