Zomervertelling - Bert Gabriëls
Dit is een UiTPAS activiteit.

Bert Gabriels Johannes Van de Voorde
Met zijn eerste  succesvolle #Eindejaars show en zijn doortocht in het Canvas-programma Zonde van de zendtijd is stand-upcomedian Bert Gabriels ondertussen een vaste waarde in de comedyscene. 
In coronatijden entertainde hij zijn volgers op de sociale media met geslaagde #Eindeweeksfilmpjes die gretig bekeken en gedeeld werden. Nu, tijdens de Zomervertellingen warmt hij het publiek op voor zijn tweede eindejaarsconference.
“We mogen weer uit ons kot en geloof me, het doet goed als je na al die maanden eens goed kan lachen. Dat laatste doen we tijdens de zomervertellingen en net als mijn #Eindejaars wordt het meer dan ‘lachen met corona. Eerst leek het erop dat er bijna alleen maar corona-nieuws zou zijn. Ik dacht ‘oei’, maar ook in de media is het virus over zijn hoogtepunt en dadelijk begint de komkommertijd. Voor mij ideaal, want dan is het makkelijk om opvallende nieuwsberichten te scoren en die krijgen allemaal een plekje in deze voorstelling. Ik moet zeggen, ik heb er nu al goesting in”, zegt Bert Gabriëls lachend.’