Cursussen Mode en creatie Oostende

CVO Scala CVO Scala
Je eigen mode maken is leuk en inspirerend. Door stoffen, accessoires en patronen te combineren, ontwikkel je een eigen stijl en unieke kleding die nergens te koop is. De mooiste mode maak je immers zelf!

Geen idee hoe je eraan begint? Start dan in een cursus Basis naaien. Als je de basis al beheerst, dan kan je je inschrijven in een vervolgmodule, bv. Blouse/jurk of Rok/pantalon. Meer ervaren kleermakers kunnen hun creativiteit kwijt in Tailleur/tweestuks, Regenkleding, Kinder- en tienerkleding, Jassen en mantels … Je kan kiezen uit een veelheid aan patronen.

In de module Retouchetechnieken leer je de kneepjes van het vak om rokken, broeken, jurken ... te verkorten en op maat aan te passen.
Wie zelf patronen op eigen maat wil leren tekenen, kan terecht in onze lessen Patroontekenen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Afhankelijk van het niveau (basis of gevorderden) leer je patronen opstellen van een rok, corsage, broek, jas … Op basis van je basispatroon ontwikkel je een pasmodel en realiseer je uiteindelijk je ontwerp.

NIEUW Naaien@home
Werk je in een ploegensysteem of vind je het moeilijk om wekelijks naar de les te komen? Dan is
Naaien@home een goede keuze. Je volgt de ene helft van de lessen op school en de andere helft van de lessen thuis via internet. Deze cursus richt zich op starters en mensen met enige naaiervaring. Je beschikt over een eigen naaimachine.

Breien heeft de laatste jaren een flinke comeback gemaakt. Eenmaal je de basistechnieken onder de knie hebt, leer je werken met verschillende kleuren, motieven, steken en kabels.
Fleur je garderobe op met trendy gebreide accessoires zoals een leuke trui, sjaal, muts …

Mooie bloemstukken maken voor elke gelegenheid, dat leer je in onze lessen Bloemschikken in het kader van de opleiding Creatief in de woning. Je maakt kennis met verschillende bloemen en materialen, en leert technieken om ze tot prachtige stukken te combineren.

In Mode & interieur basis geef je je creativiteit vrij spel en maak je je eigen kussens, knuffels, hebbedingetjes ...