Carnaval in Oostende
Dit is een UiTPAS activiteit.

Carnaval in Oostende Heemkring De Plate
Carnaval brengt elk jaar duizenden feestvierders op de been. Het is een levende traditie die ongetwijfeld tot het meest bekende immaterieel erfgoed behoort. Het carnavalsfeest is echter ook een exponent van zijn tijd. Sinds het begin van de twintigste eeuw tot op heden evolueerde carnaval voortdurend. Tot op vandaag staat carnaval voor een levendig volksfeest in Oostende.
De Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate stelde een tentoonstelling over het carnaval in Oostende samen en focuste daarbij op beeldmateriaal en affiches. De expo is samen met de permanente opstelling van het Stadsmuseum elke eerste zondag van de maand gratis toegankelijk voor inwoners van Oostende en tweedeverblijvers.

Uit voorzorg om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn een aantal maatregelen van kracht. Zo reserveer je best je bezoek via 059 51 67 21 of stadsmuseum@oostende.be, met vermelding van jouw naam, telefoonnummer, aantal personen, de dag en het tijdstip (tussen 10.00 en 12.30 uur of tussen 14.00 en 18.00 uur) waarop je graag het museum bezoekt. We verwelkomen je van harte!

Meer info: www.oostende.be/veilig-bezoek-aan-het-stadsmuseum-oostende-weer-mogelijk