Activiteiten voor kinderen in de tentoonstelling: Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool
Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be! Dit is een UiTPAS activiteit.

Permeke Steven Decroos
Sluit je ogen en beeld je een zee, boerentaferelen en marines in, gemaakt uit verf en stevige penseelstreken en laat je meevoeren door de bijzondere schilder Constant Permeke. De kunstenaar groeide op in Oostende en liet zich zo vaak door de Koningin der Badsteden inspireren. Wanneer je de tentoonstelling ‘Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool’ binnenstapt, zal je door de ogen van Permeke naar Oostende kunnen kijken. Doorheen de expo zie je de ontwikkeling van de kunstenaar. Je maakt kennis met de eerste stappen die Permeke in de kunstwereld zette, leert zijn vrienden en collega’s als Gust De Smet en Léon Spilliaert kennen en kan er de werken bewonderen die hij na W.O.I. maakte. De invloedrijke creatieveling kende zijn glorietijd in de jaren ’20 waar hij indrukwekkende tekeningen van vissers maakte.
Duik samen met Constant Permeke in een schilderachtig avontuur, laat je prikkelen en ga op ontdekking. Wat groeit er op zijn schildersdoek? Wie woont er in Permeke ’s schilderijen? Ruik je de zweetvoeten van een harde werker? Kun je een grappig gesprek afluisteren van de vissers? Kom dit en nog veel meer te weten via allerlei toffe doe-activiteiten; verflagen onderzoeken, kleuren mengen, experimenteren met collages, tableau vivants,… Maar vooral, ga op mee op een unieke reis met zicht op zijn grootste inspiratiebron: de zee. Span alvast de roeiriemen aan!

Wanneer

Openingsuren

 • maandag
  14tot18uur
 • dinsdag
  14tot18uur
 • woensdag
  14tot18uur
 • donderdag
  14tot18uur
 • vrijdag
  14tot18uur
 • zaterdag
  14tot18uur
 • zondag
  14tot18uur &10tot12uur

Leeftijd

van 6 tot 11 jaar

Contact