Museumnocturne - Stadsmuseum Oostende
Dit is een UiTPAS activiteit.

Fonds ‘Photo Antony d’Ypres/Oostende, erfgoed Oostende en de kust’ Foto Elise Antony

Dompel je deze zomer tijdens de Oostendse Museumnocturnes onder in kunst en cultuur. Elke zaterdagavond in juli en augustus zet één van de deelnemende musea de deuren open voor bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst of wetenschap, er is voor elk wat wils. Bovendien worden er telkens tal van extra activiteiten georganiseerd. Op zaterdag 10 augustus opent het Stadsmuseum de deuren.

Expo 'In de schaduw van de meester, tijdgenoten van Ensor'
Hoe ontwikkelde het kunstleven zich in Oostende, vanaf de vroege negentiende eeuw tot het einde van het interbellum? Hoe is dit verhaal verbonden met James Ensor, die op drie studiejaren in Brussel na, zijn hele leven in Oostende woonde? Je ontdekt het in de expo ‘In de schaduw van de meester, tijdgenoten van Ensor'.

Het Stadsmuseum Oostende leidt je door het boeiende levensverhaal van Oostende aan de hand van verhalen over de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij, de haven en de scheepvaart.

Rondleiding:

Om 18.30 en 20.00 uur leidt Gregory Boite je rond in de expo ‘In de schaduw van de meester, tijdgenoten van Ensor' (reservatie via stadsmuseum@oostende.be verplicht).

Van 18.00 tot 22.00 uur ben je welkom in het nostalgische decor van een authentiek visserscafé voor een glaasje.

UITPASvoordeel:

Gratis drankje in het visserscafé (sterk bier, glas rode, witte wijn of frisdrank) in ruil voor 5 UiTPASpunten of ruil 30 UiTPASpunten om voor ‘Oostende graag gezien’, een prachtig boek met oude prentkaarten van Oostende.