Museumnocturne - Mu.ZEE
Dit is een UiTPAS activiteit.

Zaalzicht Mu.ZEE Oostende Steven Decroos

Dompel je deze zomer tijdens de Oostendse Museumnocturnes onder in kunst en cultuur. Elke zaterdagavond in juli en augustus zet één van de deelnemende musea de deuren open voor bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst of wetenschap, er is voor elk wat wils. Bovendien worden er telkens tal van extra activiteiten georganiseerd. Mu.ZEE – het kunstmuseum aan zee – zet op zaterdag 27 juli 's avonds de deuren open.

Mu.ZEE – het kunstmuseum aan zee – is de enige plek in de wereld waar de focus ligt op Belgische moderne en hedendaagse beeldende kunst van 1880 tot vandaag. De collectie bevat meer dan 8000 werken en toont verschillende tijdsperiodes en stijlen, met België als rode draad. Het museum is gehuisvest in de Romestraat in het iconische modernistische gebouw naar ontwerp van Gaston Eysselinck.

Mu.ZEE gaat voor FULLHOUSE COLLECTIE! Over verschillende verdiepen tonen we het werk van meer dan tachtig kunstenaars. We laten de vertrouwde chronologie los en tonen kunstwerken uit verschillende contexten en tijden – van ca. 1880 tot vandaag. In elke ruimte krijg je een ensemble van kunstwerken te zien, samengebracht vanuit een gedeelde interesse of een thema. Van James Ensor tot Ann Veronica Janssens

Contact