Sporen van Spiro: theaterwandeling over WO2

Guga Baul, Celia Bogaert en Kurt Defrancq Kathelijn Vervarcke

Sporen van Spiro is een theaterwandeling over jodenvervolging en verzet in het centrum van Oostende tijdens WO2. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee leraren in het verzet en hun vermoorde Joodse leerlingen.
Re-enactment over het leven in Oostende tijdens de Duitse bezetting waarin ook het leven van de gewone jongeren gespeeld wordt.
Op woensdag is de boekvoorstelling inbegrepen. Op zaterdag is het verzetscafé van vzw Helden van het Verzet (met 4 verhalen van lokale weerstanders) inbegrepen. 
  • De theaterwandeling is binnen de historische atheneumsite, ook in de kelders van het gebouw. Je blijft dus droog, maar je moet wel wat trappen doen.

  • Bij elke locatie zijn er zitplaatsen voorzien.


Tekst en regie: Kathelijn Vervarcke
Acteurs: Guga Baul, Andrea Croonenberghs, Kurt Defrancq, Michael Vroemans, Wim Danckaert, Maxine Van Tiggel, Morgane Van Tiggel, Wesley van Rossen, Bram Opsomer, Frédéric Mylle, Kwinten van Heden.
Jongeren van nu spelen de jeugd van toen. Met muzikale ondersteuning o.l.v. Bas Bulteel.
Theatergezelschap De Dakbroeders, met de steun van STROOM, GO! Athena Oostende, de Koninklijke Vereniging van Oud-leerlingen en Vrienden van het KA Oostende centrum, vrienden- en oudleerlingenkring van GO! Campus Stene vzw, Stad Oostende, Provincie West-Vlaanderen, Canon Cultuurcel van de Vlaamse Overheid

Contact