Ensor voor de lens

Anoniem, Ensor aan zijn harmonium , 1925, collectie Mu.ZEE Oostende – Fonds Xavier Tricot Anoniem, Ensor aan zijn harmonium, 1925, collectie Mu.ZEE Oostende – Fonds Xavier Tricot
De fotografie speelde een grote rol in de bekendheid van James Ensor. Ensor was zich hiervan bewust en poseerde graag en regelmatig voor de lens om zichzelf te representeren en zijn mythe vorm te geven. Diverse fotografen legden hem vast op de gevoelige plaat, niet in het minst zijn hoffotograaf Maurice Antony (1883-1963). Op die manier geeft de fotografie ons een erg goed gedocumenteerd beeld van James Ensors leven, vaak in huiselijke sfeer, van zijn kindertijd tot zijn oudere jaren waarin zijn zilverkleurige baard zijn beroemd profiel versierde. Via uniek fotomateriaal uit het Ensorarchief van Mu.ZEE ontdek je het levensverhaal van de kunstenaar. Foto’s waren bovendien niet alleen een momentopname, ze waren voor Ensor ook een rechtstreekse inspiratiebron om schilderijen of etsen te creëren.
Maak tijdens deze lezing, door Gregory Boite, kennis met de boeiende link tussen fotografie en Ensors kunst.
 
De vaste collectie is gratis te bezoeken van 10.00 tot 17.30 uur.
Organisatie: Mu.ZEE vzw. In samenwerking met: Georganiseerd door de bibliotheek en archief van Mu.ZEE.. Bijkomende informatie bij locatie: Gelieve aan te melden aan de balie. Daarna word je begeleid naar de locatie waar de lezing plaatsvindt.. De vaste collectie is gratis te bezoeken van 10.00 tot 17.30 uur..

Contact

Tel./GSM
bib@muzee.be