Brecht Valckenaers op Belle-époquefeest
Dit is een UiTPAS activiteit.

Brecht Valckenaers
Deze pianist werd ondertussen overladen met prijzen, waaronder de eerste prijs in de Steinway Piano Competition 2019 in de hoogste categorie.
Om 11u brengt Brecht, samen met violiste Iola Cornelis, werk van Beethoven en Lutosławski.
Om 14u30 speelt Brecht een soloprogramma met eigen werk en improvisatie.

Plaatsen beperkt. Inschrijven verplicht via eli.devriendt@telenet.be

BIO :

Brecht Valckenaers (2000, Leuven) begon als kleuter te drummen, maar al snel werd hij aangetrokken door de piano en het componeren op dit instrument. Zijn eerste pianolessen kreeg hij van Carl Vandoorne aan Academie de Vonk in Haasrode. Vanaf zijn twaalfde volgde hij daar ook compositielessen, eerst bij Pieter Schuermans en later bij Boudewijn Cox. Op zijn vijftiende kreeg hij de kans om in Jong Conservatorium in Antwerpen kamermuzieklessen te volgen bij Nicolas Callot en Wietse Beels. Een jaar later startte hij ook zijn pianolessen aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Nikolaas Kende, die hem momenteel nog steeds met veel enthousiasme begeleidt. Daarnaast is Brecht heel dankbaar voor de leerrijke lessen die hij kreeg van o.a. Eliso Virsaladze, Julien Libeer, Piet Kuijken, Steven Osborne, Diana Ketler en Jean-Claude Vanden Eynden.
Brecht won eerste prijzen op verschillende wedstrijden, waaronder de Steinway Pianowedstrijd, de Cantabile Pianowedstrijd en Le Concours de Piano Andrée Charlier. Hij trad op als solist met orkest in pianoconcerten van Beethoven, Liszt, Poulenc en Sjostakovitsj. In 2021 was Brecht lid van deZes, het jongerenpanel dat voor Canvas de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano van dat jaar volgde.

Als pianist en componist zoekt Brecht Valckenaers een eigen weg waarbij zijn liefde voor het klassieke en eigentijdse repertoire hand in hand gaat met eigen werk en improvisatie. Zijn muzikale smaak gaat van J.S. Bach tot Keith Jarrett.