- Os Mutantes (BR) + support
Dit is een UiTPAS activiteit.

onbekend
Ze vormden samen met Gilberto Gil en Caetano Veloso de voorhoede van de Tropicália-beweging in het dan nog gemilitariseerde Brazilië. Os Mutantes mixte psychedelische rock (Beatles, Hendrix, Sly Stone) met Braziliaanse stijlen als bossa nova, tropicalia en samba. Hun eerste albums zijn regelrechte klassiekers en uiteindelijk maakten ze zes platen voor de band in 1978 uiteen viel.
Os Mutantes die in het Westen aanvankelijk weinig bekendheid genoot, heeft tal van bekende fans, gaande van David Byrne (hij bracht in ’99 hun ‘Best Of’ uit op zijn Luaka Bop label), Flea en Beck tot Kurt Cobain die hen in 1993 een brief schreef met de vraag om weer bijeen te komen.
Het duurde nog tot 2006 voor die reünie er kwam, in een fel verjongde versie weliswaar. Er volgden ook weer een viertal platen, waaronder ‘Fool Metal Jack’ in 2013. In 2006 speelden ze in de Barbican in Londen voor het eerst weer live, een concert dat integraal op internet terug te vinden is.
In 2015 speelden ze op het Nederlandse Le Guess Who Festival. Kindamuzik daarover: “Os Mutantes daarentegen maakt vrienden. Een rammer dan ramvolle Pandora, met vooraan een contingent totaal uit de plaat gaande Brazilianen, ziet en hoort een band die de voorhoede van de avant-garderock van eind jaren zestig zonder enig probleem en met het grootste plezier naar nu brengt. Het is feest. Voor het podium en erop! Os Mutantes heeft niet de zoveelste dag op kantoor. De bandleden jutten elkaar op, jennen en verrassen onderling en vergeten niet dat de aanwezigen ervoor zorgen dat zij er staan.”
In samenwerking met Muziekclub De Zwerver.

Contact